Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lyžníci:

Plzeňsko-Budějovická větev: Já Petr Šlapák, Milan z Budějic, Láďa Lájoš Hájek, Honza Vampír Tužil

Pražská větev: Milan Krampla, Jarda Hájek, Petr Hejzák, Ondřej Štědrý (bažant)

Den první-So: 20.ledna vyrážíme. V 10:30 sraz plzeňské větve s pražskou na benzince v Rozvadově. Opět nášup v podobě držkovky, několika párečků, gulášku a kafíčka. Opět konstatování, že Rozvadov už je v Evropě "s cenama". Hrochy ale takovéto maličkosti nezaskočí, před námi je sportovně bombardinový týden a v mužstvu je skvělá nálada.Cesta proběhla super, Mnichov jsme jen tak profičeli a v 18:00 už "bažanti" (Ondřej) klopítali v Arabbě pro první demižonek výtečného Merlotu.Vínko chutnalo skvěle a skoro padlo celých 5 litrů. Spali jsme výtečně.

Den druhý-Ne: po vydatné snídaní poprvé "do gumy". Rozhodli jsme celý den věnovat sjezdovkám v Arabě, ale OUHA. Na sjezdovkách slalom mezi šutry, hodně zmrazků a tradičně po prvních metrech prvního dne "dřevěné pahýly" a třes v nohách jako mají  ratlíci. Takže po prvním sjezdu již Járyn a spol zapadli do osvěžovny na Porta Veskovo (2478 m n.m.).  Já jsem jel ještě jednou, celou partu jsem pak vyzvedl a následoval přesun na Belveder. Jak je známo, Belveder je přes 2 kopce, což slabší hrochy opět přivedlo k myšlence zamířit do osvěžovny. Jak říkám, sněhu moc nebylo, hodně šutrů, takže proč se honit.

Den třetí-Po: hurááá "SELLARONDA" a to ve směru oranžovém. Počasí stejné jako včera. Pro většinu známá trasa, ale přesto došlo "Na Slunečné" k nechtěnému rozdělení party , ale obě půlky se opět sešli na bonusu dne tj. salámek s cibulí, okurkou a octem v Passo Gardena. Vyjma Milana všem salámek výtečně chutnal a těšíme se na něj příští rok. Druhá polovina do Arabby již proběhla bez konfliktů a tak jsme mohli druhý den jít spát se zdravými údy. Ale pozor večer začlo sněžit a do rána bylo půl metru čerstvého prašanu.

Den čtvrtý-Út: stále sněží. viditelnost špatná. Zůstáváme do 11 h. v pelíšku, pak se počasí trošku vyjasňuje a my vyrážíme - směr Passo Campolongo. Zůstali jsme však na svahu k "černošce". Lyžování v tak vysokém sněhu je fakt makačka. Někteří slabší jedinci odpadají a prokládají sjezdy grapičkama "U černošky". Sněží víc a víc, odpoledne jsme už všichni tak mokrý, že to balíme cca v 15 h. Většina je tak utahaná, že není nálada ani na večerní maryášek.

Den pátý-Stř:  Občas mírně zasněží, ale jinak je krásně. Vyrážíme s cílem sjet si La Vilu- černou to sjezdovku, ale pak jsme od tohoto plánu upustili a lyžujeme na kopcích kolem Corvary, kam jsme se dostali přes "Kapličku" tj. pečené kolínko od známého českého kuchaře. Kolínko však sežrali jen bratři v triku tj. Járyn a Lájoš, ostatní se rozhodli držet dietku v podobě několika piv a čtvrťáčků vína. Den skončil pohodou, klidem a sportovním nadšením pro příští den na zelenou SELLARONDU.

Den šestý-Čt: pozoruji ponorkový nesouhlas (Milan, Vampír) s manadžmentem výprav na zelené cestování po okruhu zvaném Sellaronda, ale nakonec opět všichni podlehnou kouzlu horských velikánů a skupinovému lyžníkování s nezbytným hodnocením místních i zahraničních dam na sjezdovkách. Druhá polovina okruhu je však "hustá".Zhoršila se viditelnost, fouká silný vítr takže se všichni ženou úprkem k domovu na první pomoc zvanou "Bombardýno". Tento den mám krizi. Nic mi nejde zdá se mi, že lyžuji čím dál hůř, snad se vše v dobré obrátí příští a poslední den.

Den sedmý-Pá: a je to tady, naše cestování po italských dolomitech končí. Poslední den jezdí všichni opatrně s myšlenkou "přeci si poslední den nezlámu hnáty, to teda ne." A tak jedeme na Colfosco, kde jsem ještě po tolika letech kdy sem jezdím, nebyl. Na Colfosku je horší viditelnost, tak jsem nechal Járyna, Lájoše a Vampíra v hospodě (Milanové s Ondrou se trhli a jezdili si svou cestou) a párkrát jsem si sjel cvičnou loučku, abych si vypiloval styl a zvedlo se mi sebevědomí z minulého dne. Lyžovačka skončila bez úrazu a večer jsme si zašli na společnou večeři. Miluji italskou kuchyni, ale doma mi tak nechutná jako tady, prostě to ty klucí taljánský umí.

Den osmý-So: rozhodli jsme se jet v sobotu ráno. Už to nikdy neuděláme. Přes Rakousko jsme jeli skoro 4 hodiny. Šílená kalamita nejen aut, ale také sněhová, prostě to bylo v riti. V 8 ráno jsme vyjeli a v 8 večer dorazili do Plzně - hrůza !!!.

CELÁ AKCE BYLA SKVĚLÁ, ŽÁDNÉ NEMOCI ANI ZRANĚNÍ, POUZE PANENSKÝ SNÍCH NA PLÁNÍCH ITALSKÝCH ALP. Už aby bylo zase příště...

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář