Jdi na obsah Jdi na menu
 


Již podruhé se Hbitý Hroch zúčastnil tentokrát již pátého ročníku Krumlovského Maratonu. Jako již v prvním ročníku, byly přípravy důkladné a promyšlené. Došlo také k některým změnám. Přestoupili jsme do kategorie Rx - rafty s vícečlenou mužskou posádkou (vloni R4M čtyři muži). Měli jsme oproti loňsku v posádce o jednoho člena více - Petra Hejzáka st. Tento tah se posléze ukázal jako výborný a to ze dvou důvodů.

1.V posádce přibyl zkušený a pádlující člen

2.Dostali jsme se do kategorie Rx, což jsme po ukončení závodu kvitovali jako né úplně dobrý tah, ale po zrekapitulování konečných výsledků jsme dopadli lépe, než kdyby jsme byli v kategorii R4. Důvod je jednoduchý - závodníků bylo celkem daleko více a kategorie R4 byla tak silně obsazena, že by jsme skončily sice na 12 místě, ale v kategorii poslední. Takto jsme skončili na místě 18 z 23 posádek, což je vinikající výsledek i vzhledem k tomu, že za námi skončili šestičlené posádky (nás bylo 5). Celkově jsme se umístili na 209 místě z 251 posádek. Čas jsme zlepšili cca o 5 minut a za prvním jsme měli ztrátu 1h 47min 19s a za 1 profesionální

Rx cca necelou 1 hodinu!!!!!

Taktiku závodu jsme vzhledem ke zkušenostem z minulého ročníku zvládli na výbornou, což bylo důsledkem i dobré a osvědčené přípravy večer před závodem v českobudějovické sportovní hospůdce při plzeňské 12. Stejný způsob, ale už oslavy úspěchu jsme zvolili po ukončení závodu. Musím nakonec konstatovat, že se náš druhý ročník opět vydařil, počasí bylo slušné,posádka výborná a okolní příroda překrásná.Pro příští rok bychom potřebovali rozšířit posádku na 6 členů a pak by jsme byli rovnocennými soupeři i těm nejlepším.

S heslem "Jednou ta bedna bude" jsme se nakonec rozjeli do svých domovů. Posádka :Hájek J.,Hájek V.,Krampla M.,Štědrý O. a nový člen Hejzák P. 

(Lajoš, 18.2.2008)

 

Náhledy fotografií ze složky Krumlovský maraton 2007

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář